חיתוכיות אגוזים ומייפל
בצק פריך מהיר, ועליו תערובת של המון אגוזים בקרמל מתוק מתוק. קינוח קליל להכנה שפשוט אי אפשר להפסיק לאכול
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית 20X20 ס"מ בנייר אפייה (אפשר להשתמש בתבנית מלבנית בגודל דומה).
2 טורפים חמאה ואבקת סוכר בקערה גדולה, עד לקבלת משחה קרמית.
3 מוסיפים שני סוגי קמח, תבלינים ומלח וטורפים היטב עד לקבלת פירורי בצק גדולים. מעבירים לתבנית ומהדקים לשכבה אחידה.
4 אופים כ-10 דקות, עד לתחילת השחמה.
5 בינתיים מכינים את שכבת האגוזים: מחממים בסיר חמאה, מייפל, סוכר ומלח, עד להמסה. מוסיפים שמנת, מערבבים מעט ומביאים לרתיחה. מסירים מהאש.
6 מוסיפים לסיר את כל האגוזים ומערבבים היטב, עד לציפוי מלא בתערובת הקרמל. יוצקים מעל הבסיס החצי-אפוי.
7 מחזירים לתנור ואופים 10-15 דקות נוספות, עד שהמלית מתחילה לבעבע. מצננים, מחלצים מהתבנית וחותכים לריבועים.
הערות:
* אפשר לשחק עם התבלינים והכמויות – וגם להשמיט משהו אם לא אוהבים.
* אפשר להשתמש בכוס וחצי של קמח לבן, בלי קמח מלא.
* אפשר לקצר תהליכים ולהכין את הבצק במיקסר עם וו גיטרה.
* אפשר להסתפק גם ב-300-400 גרם אגוזים.
* בקרו בבלוג של מור - מורקייק
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!